У США заявили, що удар по Рафаху та кількість жертв не вплинуть на військову допомогу Ізраїля

У США заявили, що удар по Рафаху та кількість жертв не вплинуть на військову допомогу Ізраїля

Ізраїльський обстріл обʼєкта угрупування ХАМАС у Рафаху не призведе до зміни політики США щодо підтримки Тель-Авіва. Про це повідомили у Білому домі.

Внаслідок обстрілу загинули десятки палестинців.

"Ми й далі не вважаємо, що велика наземна операція в Рафаху була б виправданою. Ми не хочемо, щоб ізраїльтяни вклинювалися в Рафах великими підрозділами... І ми не бачимо цього на даний момент", - підкреслив Кірбі.

У Білому домі стверджують, що останні дії Ізраїлю в Рафаху не переходять "червоні лінії" США. Адміністрація Байдена заявила, що атаки Ізраїлю у місті "не є великою наземною операцією", яка перетинає "будь-які червоні лінії"США.

У Білому домі уважно стежать за розслідуванням удару по наметовому містечку.

"Ізраїльтяни сказали, що це трагічна помилка", — сказав речник Ради національної безпеки Джон Кірбі журналістам у Білому домі.

Нагадаємо, російське окупаційне військо ввечері 28 травня обстріляло Селидове на Донеччині керованими авіабомбами. В результаті удару загинуло двоє людей, інформує прокуратура Донецької області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу прокоментував авіаудар ЦАХАЛу по табору біженців у місті Рафах на півдні Сектора Гази, який стався у неділю, 26 травня. Про це повідомляє видання Times of Israel. 

Головне