У США заявили, що кожного дня ухвалення фінансування для України стає "на крок ближче"

У США заявили, що кожного дня ухвалення фінансування для України стає

У США заявили, що кожного дня у Сенаті працюють законодавці з обох сторін, тож ухвалення фінансування для України вже стає "на крок ближче". Водночас вони працюють над фінансуванням Ізраїлю й Тайваню та безпеки на південному кордоні США.

Про це заявив лідер більшості у Сенаті демократ Чак Шумер, передає "Голос Америки". За його словами, останній пакет військової допомоги Україні на суму 250 млн доларів, який включав необхідні для українських військ 155-мм боєприпаси, був оголошений майже місяць тому. З того моменту уряд США, який мав дефіцит ухваленого у Конгресі фінансування, не передав Україні жодної підтримки.

"Просто зараз учасники переговорів у Сенаті з обох сторін наполегливо працюють над затвердженням ще одного раунду допомоги Україні шляхом фіналізації нашого додаткового пакета національної безпеки. З кожним днем ми стаємо ближчими. Ще є проблеми, які потрібно вирішити. Але одне можна сказати напевно: ми продовжимо це робити", - наголосив Чак Шумер.

Він також підкреслив, що ще з початку повномасштабного вторгнення в Україну президент рф Володимир Путін зробив ставку на те, що рано чи пізно Сполучені Штати здадуться. При цьому загарбники сумніваються в рішучості Заходу.

"Вони сумніваються в американській силі. Сенат зобов'язаний переконатися, що Путін пошкодує про той день, коли поставив під сумнів рішучість Америки. Ми зобов’язані допомагати нашим друзям, які борються за своє виживання. Треба завершити роботу над доповненням", - додав лідер більшості в Сенаті.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, для того, щоб обіцяні західними союзниками винищувачі F-16 ефективно працювали, а не просто територіально знаходились на українській землі, "повинно бути готове все".

Головне