У США зафіксували зловживання штучним інтелектом в політичній кампанії

У США зафіксували зловживання штучним інтелектом в політичній кампанії

У Сполучених Штатах Америки зафіксували зловживання штучним інтелектом в політичній кампанії. Компанія OpenAI вперше заблокувала розробників бота на основі ChatGPT.

Про це повідомило видання The Washington Post. Як зазначається, зловживання інструментами штучного інтелекту в політичній кампанії є порушенням правил компанії OpenAI. Відповідна заборона була введена напередодні. У компанії тоді повідомили, що не дозволяють людям використовувати ШІ-технології для створення програм для політичних кампаній та лобіювання. Це може перешкодити голосуванню або поширити дезінформацію про процес голосування.

Таким чином OpenAI заблокували бот Dean.Bot, який працював на базі ChatGPT. Його створили Метт Крісілофф і Джед Сомерс - два підприємці з Кремнієвої долини. Вони створили комітет на підтримку кандидата в президенти США Діна Філліпса.

Цей Dean.Bot мав відповідати на питання виборців та агітував за Діна Філліпса. Це вважається одним із перших випадків використання технологій штучного інтелекту у виборчій кампанії.

У OpenAI вже прокоментували рішення про блокування розробників боту. Там заявили, що розробник свідомо порушував політику використання API, яка забороняє політичну агітацію, або видавав себе за іншу особу без її згоди.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, компанія OpenAI вирішила повернути на посаду генерального директора, розробника ChatGPT Сема Альтмана, якого напередодні було звільнено. Крім повернення Альтмана, у компанії планується перестановка у керівному складі. В OpenAI наразі працюють над більш деталізованою угодою щодо подальшої роботи компанії.

Головне