У США заборонять продаж програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" через загрозу нацбезпеці

У США заборонять продаж програмного забезпечення

У США заборонять продаж антивірусного програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" через імовірний вплив російського уряду. Про це повідомила міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Компанія не зможе надавати оновлення американським клієнтам з 29 вересня. Влада США занепокоєна, що продукти "Касперського" можуть призвести до крадіжки приватної інформації або встановлення шкідливого програмного забезпечення.

Компанія вважає, що США ухвалили рішення через "геополітичну ситуацію".

Центральний офіс компанії розташований у Москві. Влада США забороняла держустановам використовувати антивірус через загрозу російського шпигунства ще в 2017 році.

"росія показала, що вона здатна, і навіть більше — збирається використовувати російські компанії, такі як "Касперський", для збору і використання особистої інформації американців", — сказала Раймондо.

Влада США занепокоєна, що продукти "Лабораторії Касперського" можуть викрадати конфіденційну інформацію з американських компʼютерів або встановлювати шкідливе програмне забезпечення.

Нагадаємо, від початку доби на лінії зіткнення зафіксували 128 бойових зіткнень, російська армія намагається використати перевагу в живій силі, техніці та підтримку з повітря. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, до повітряного простору Польщі з російського району Кенігсберга залетіла повітряна куля, яка зірвалася з тросу.

Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі 20 червня.

 

Головне