У США вже визнають "дивом" успіхи українських захисників на півдні та сході, - Кулеба

У США вже визнають

У Сполучених Штатах Америки під час візиту українського керівництва не критикували контрнаступ України, а визнали, що українські бійці "зробили диво" у тих умовах, в яких доводиться вести бойові дії. Про це заявив очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Американські військові не на основі коментарів у соцмережах і газетах оцінюють ефективність контрнаступу, а виходячи з реалій поля бою", - зазначив Кулеба.

Він додав, що українські захисники досягли успіху і на півдні, і на сході - "це справжнє військове диво, якщо зважати на всі обставини - мінні поля і домінування росії в небі".

"Тому критика швидкості контрнаступу не лунала. Навпаки була дуже предметна дискусія про те, як вирішити проблеми, з якими стикаються Сили оборони для того, щоб воїни могли ще ефективніше рухатися вперед", - наголосив очільник Міністерства закордонних справ України.

Кулеба розповів, що за результатом зустрічей вражений стратегічною орієнтацією США на допомогу Україні. 

"Це справжня стратегічна інвестиція в глобальну безпеку", - зазначив міністр закордонних справ.

Нагадаємо, що у Сполучених Штатів залишаються лічені дні до настання так званого “шатдауну” – призупинення роботи федеральних органів влади. 

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, сенат США ухвалив пакет додаткової допомоги для України на суму 6 мільярдів доларів, призначену до 17 листопада.

Головне