У США виявили чотири російські літаки в зоні ППО Аляски

У США виявили чотири російські літаки в зоні ППО Аляски

Об'єднана система аерокосмічної оборони США та Канади (NORAD) заявила про відстеження чотирьох військових повітряних суден росії неподалік берегів Аляски. Літаки увійшли в зону ППО штату. 

"Об'єднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки виявило та відстежило чотири російські військові літаки, які діяли в розпізнавальній зоні ППО Аляски 6 лютого 2024 року", - вказано у повідомленні. 

У NORAD додали, що літаки рф ні в американський, ні в канадський повітряний простір вони не входили. В Командуванні уточнили, що російська авіація діє біля Аляски "на регулярній основі і не сприймається як загроза".

Як відомо, торік влітку Сполучені Штати направили чотири бойові кораблі ВМС - USS John S McCain, USS Benfold, USS John Finn і USS Chung-Hoon, а також патрульний літак Poseidon P-8 до Аляски. Цей крок було здійснено після того, як кілька китайських і російських військових суден провели "провокаційне" спільне військово-морське патрулювання в регіоні.

Нагадаємо, в цілому за увесь минулий рік Повітряні сили країн-членів Північноатлантичного альянсу у Європі більш як 300 разів піднімали бойові літаки для перехоплення російської авіації, коли та наближалась до повітряного простору НАТО. Найбільше таких випадків у 2023 році ставалось саме над Балтикою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці січня Повітряні сили ФРН були змушені підняти в повітря свої винищувачі для перехоплення російського військового борту Іл-20М. Літак ВКС рф перебував у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем неподалік Рюгена з вимкненим сигналом транспондера.

Головне