У США відбулися дебати Венса і Волза: головні заяви

У США відбулися дебати Венса і Волза: головні заяви

Кандидати на посаду віцепрезидентів США, Джей Ді Венс від Республіканської партії та Тім Волз від Демократичної партії, провели дебати на телеканалі CBC News.

Головні тези

 

Волз розкритикував республіканців.

"На дебатах кілька тижнів тому ми бачили Дональда Трампа, якому майже 80 років, і який лише говорить про розміри натовпу. Це не те, що зараз потрібно країні. Ідеться не лише про це. Ті, хто був поруч із Трампом, усвідомлюють, наскільки він небезпечний в умовах глобальної нестабільності", - сказав він.

Він також наголосив, що колишній голова адміністрації Джон Келлі назвав Трампа "найбільш недосконалою особою", з якою йому коли-небудь доводилося стикатися. На думку Волза, навіть міністри оборони та радники з національної безпеки часів Трампа вважають, що він не має права на повернення до Білого дому. Він також згадував, що Венс раніше заявляв про непідходящість Трампа для найвищої посади.

Волз відзначив стабільне лідерство віцепрезидентки Камали Гарріс, підкресливши, що команда Гарріс прагне захистити США та їхніх союзників, об'єднуючи коаліції.

Джей Ді Венс, у свою чергу, стверджував, що Трамп під час свого президентства "забезпечив стабільність у світі через ефективне стримування".

Він також звинуватив адміністрацію Байдена та Гарріс у тому, що вони сприяли фінансовій підтримці Ірану, який використовує ці кошти для закупівлі та виробництва зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потенційна зміна підходу США до росії: що це означає для України?

"Це залежить від Ізраїлю, що їм робити, щоб зберегти свою країну в безпеці. І ми повинні підтримувати наших союзників, де б вони не були, коли вони борються з поганцями", - підтримав Венс Ізраїль.

Також Джей Ді Венс заявив, що у разі перемоги Трампа депортують близько 1 мільйона нелегалів із судимістю.

Водночас Волз зауважив, що Трамп за чотири роки свого президентства так і не виконав обіцянок щодо стіни на кордоні з Мексикою. 

Результати дебатів

 

За даними CBS News, Ді Венс мінімально переміг Уолза. 42% проголосували за республіканця,  41% за демократа. Ще 17% не визначилися.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Джо Байден пояснив, чому вийшов з президентських перегонів.

Головне