У США у штаті Балтимор після зіткнення з кораблем обвалився міст імені Френсіса Скотта Кі довжиною у 3 кілометри (відео)

У США у штаті Балтимор після зіткнення з кораблем обвалився міст імені Френсіса Скотта Кі довжиною у 3 кілометри (відео)

Вантажне судно зіткнулося з мостом імені Френсіса Скотта Кі в Балтіморі, який перетинає зовнішню гавань Балтімора. Про це повідомив представник берегової охорони США.

Міст завдовжки 1200 футів (3657 метрів) обвалився. Через це усі смуги для руху перекрили.

"Усі смуги закрито в обох напрямках через інцидент на мосту I-695 Key Bridge, рух дійснюється в об’їзд ", — йдеться в заяві влади. 

Відповідне відео опублікували користувачі соцмережі X (Twitter). Проте цю інформацію підтверджують американські видання.

Так, The New York Times повідомляє, що о 1:27 ночі у міст врізалося вантажне судно під прапором Сінгапуру - мова про судно Dali довжиною 948 футів (приблизно 288 метрів). Про ступінь пошкодження мосту невідомо, адже ні поліція Балтимора, ні адміністрація порту Меріленда не відповіли на запити про коментарі.

Тим часом ABC News повідомляє, що міст імені Френсіса Скотта-Кі в Балтіморі закритий для руху через "інцидент". Рух здійснюється в об’їзд.

Чи є жертви внаслідок падіння мосту - невідомо.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена вчергове закликала Палату представників ухвалити законопроєкт про допомогу Україні. Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

"Ми заохочуємо і продовжимо заохочувати спікера Джонсона винести цей законопроєкт на розгляд... Ми говоримо про допомогу Україні, це також наша власна національна безпека. Тут все пов’язано", - сказала вона.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники атакували східні та південні напрямки країни: у Харкові пролунали вибухи, є влучання поблизу нежитлового будинку. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Головне