У США розслідують витік данних щодо підготовки Ізраїлю до удару по Ірану, - ЗМІ

У США розслідують витік данних щодо підготовки Ізраїлю до удару по Ірану, - ЗМІ

Сполучені Штати почали розслідування витоку секретних даних розвідки, що стосуються підготовки Ізраїлем операції у відповідь на ракетний обстріл з боку Ірану на початку жовтня.

Про це повідомляє CNN.

Документи, датовані 15 і 16 жовтня, почали поширюватися в інтернеті після того, як їх опублікував 18 жотня, у Telegram обліковий запис під назвою "Middle East Spectator". Вони мають гриф "цілком таємно" та маркування, що вказує на те, що ознайомитися з цією інформацією можуть лише члени розвідувального альянсу "П'ять очей" - Канада, Нова Зеландія, Британія та Австралія (включно із США). Згідно з документами, Ізраїль готує переміщення боєприпасів та навчання ВПС із застосуванням ракет класу "повітря-земля".

У повідомленні йдеться, що слідство перевіряє, хто мав доступ до передбачуваного документа Пентагону. Будь-який такий витік автоматично призведе до розслідування Федеративного бюро розслідувань разом із Пентагоном і розвідувальними службами США. У ФБР відмовилися від коментарів.

У документі також йдеться, що США не бачать жодних ознак того, що Ізраїль планує застосувати ядерну зброю проти Ірану.

Нагадаємо, 1 жовтня Ізраїль зазнав масштабної ракетної атаки з боку Ірану, під час якої було випущено 180 балістичних ракет. Армія оборони Ізраїлю повідомила  про успішне перехоплення більшості ракет завдяки ефективній роботі систем протиповітряної оборони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на засіданні міністрів оборони країн "Великої сімки" (G7) 19 жовтня, міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про підписання ключової угоди з Німеччиною та іншими європейськими партнерами щодо термінового посилення системи протиповітряної оборони країни.

Головне