У США розповіли, чи можливе відправлення в Україну американських солдатів

У США розповіли, чи можливе відправлення в Україну американських солдатів

Сполучені Штати Америки не будуть відправляти своїх солдатів на війну в Україну. При цьому Вашингтон надаватиме Києву всю іншу необхідну допомогу. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну президент США Джо Байден озвучив офіційну позицію Америки. Тоді він заявив, що США вживатимуть сміливих заходів, щоб допомогти Україні захистити суверенітет, забезпечувати єдність Заходу та не допустити початку Третьої світової війни з росією. При цьому Салліван наголосив, що весь цей час Штати дотримувалися цих головних принципів та розширювали допомогу Україні.

"Я не можу сказати, що на думці у Путіна. Все, що я можу сказати, це те, що основна позиція США зводиться до одного чіткого пункту - ми збираємося підтримувати Україну без того, щоб американські чоботи і солдати билися б з російськими. І це залишиться константою", - заявив Джейк Салліван.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна буде в НАТО, оскільки її майбутнє з Північноатлантичним альянсом. При цьому він наголосив, що більше ніхто не буде обговорювати вступ України в НАТО, адже це станеться беззаперечно.

Головне