У США посилять заходи для боротьби з аномальною спекою

У США посилять заходи для боротьби з аномальною спекою

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден запровадить заходи, щоб подолати наслідки аномальної спеки. Про це повідомили у адміністрації американського президента. 

Оголошені Байденом заходи будуть спрямовані на посилення правил безпеки, пов’язаних із спекою, для фермерів, будівельників та усіх людей, які працюють на відкритому повітрі.

"Мільйони американців відчувають наслідки надзвичайної спеки, інтенсивність, частота та тривалість якої зростає через кліматичну кризу. Я думаю, що ніхто більше не може заперечувати вплив зміни клімату", - наголосив Джо Байден.

Також він додав, що виділив кошти на фінансування підвищення термостійкості будівель, розширення потужностей для зберігання води та покращення прогнозів погоди (виділили 7 млн доларів).

"Ці покращені прогнози дозволять громадам краще підготуватися до екстремальних погодних явищ. Кліматична криза впливає на американців по всій країні, ці інвестиції нададуть їм інформацію та інструменти, необхідні для безпеки", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Бостоні, Філадельфії та Вашингтоні оголосили про надзвичайну ситуацію через надзвичайно високу температуру повітря.

Як повідомляли "Ми-Україна", генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що на планеті настала “ера глобального кипіння”. Він наголосив на необхідності всім країнам об’єднатися для відвернення катастрофи.

Головне