У США помер чоловік, якому вперше у світі пересадили нирку свині, - Associated Press

У США помер чоловік, якому вперше у світі пересадили нирку свині, - Associated Press

У США помер 62-річний Річард Слейман - перша людина, якій пересадили генетично модифіковану нирку свині. Чоловік помер майже через два місяці після трансплантації.

Про це повідомляє Associated Press.

Жителю Веймута нирку пересадили в березні в Массачусетській загальній лікарні. Хірурги сподівалися, що трансплантат прослужить щонайменше два роки.

Слейман помер у суботу, 11 травня, повідомила його сім’я та лікарня. Команда трансплантологів Массачусетській загальній лікарні висловила співчуття його родині та заявила, що наразі не має підстав вважати, що смерть була пов'язана з трансплантацією.

Слейман страждав від ниркової недостатності протягом багатьох років і у 2018 році вже отримав пересадку нирки від людини. Однак торік орган пересадженої нирки почав відмовляти, і Слейман знову опинився на діалізі.

З огляду на складність його ситуації та нестачу донорських нирок, Слейману запропонували взяти участь в експериментальній програмі ксенотрансплантації.

Попри трагічний результат, сім'я Слеймана подякувала його лікарям за те, що вони дали йому шанс на нове життя, і висловила сподівання, що його історія надихне на подальші дослідження в галузі ксенотрансплантації та допоможе врятувати життя інших людей у ​​майбутньому.

“Їхні величезні зусилля, спрямовані на проведення ксенотрансплантації, дали нашій родині ще сім тижнів з Ріком, і наші спогади, створені за цей час, залишаться в наших умах і серцях”, - передала сім’я Річарда. 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Спікер Федеральної ради та віцеканцлер Швейцарії Андре Сімонацці втратив свідомість і помер під час свого походу в гори.

Головне