У США після дебатів демократи розглядають варіант заміни Байдена, - NYT

У США після дебатів демократи розглядають варіант заміни Байдена, - NYT

Після дебатів між президентом Джо Байденом та кандидатом Дональдом Трампом у Демократичній партії США заговорили про можливу заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.

Про це повідомляє New York Times.

Журналісти видання припускають, що головною проблемою був "непереконливий виступ Байдена".

Зокрема, занепокоєння викликали його часті обмовки, слабкий голос і неспроможність чітко висловити позицію партії з ключових питань, пише видання, посилаючись на високопоставленого представника штабу Байдена.

"Партії існують для того, щоб перемагати. Людина, яка виступала на сцені з Трампом, не здатна перемогти. Страх перед Трампом пригнічував критику Байдена. Тепер цей же страх підживлюватиме заклики до його зняття як кандидата", – йдеться в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США пройшов перший раунд теледебатів Байдена і Трампа

Водночас радники Байдена заперечують будь-які припущення про його вихід із президентської гонки. Віце-президент Камала Харріс, яку розглядають як можливу заміну Байдена, виступила на його захист, заявивши, що американцям слід зосередитися на досягненнях Байдена за час його перебування на посаді, а не на його виступах на дебатах. Вона визнала, що "початок був повільним, це очевидно для всіх".

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, також згадуваний як можливий кандидат на заміну Байдена, відкинув розмови про зміну кандидата.

"Я ніколи не відвернуся від президента Байдена, і я не знаю жодного демократа в моїй партії, який би так зробив, особливо після сьогоднішнього вечора", - заявив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок обстрілів біля ЗАЕС зруйновано станцію радіаційного моніторингу.

Головне