У США під загрозою буревіїв та торнадо опинилися 50 млн людей

У США під загрозою буревіїв та торнадо опинилися 50 млн людей

На південному сході США щонайменше 50 млн людей опинилися під загрозою торнадо та буревіїв. Вони вже вбили одну людину та призвели до поранення ще близько двох десятків громадян у штаті Міссісіпі.

Про це повідомив телеканал CNN.

"Понад 50 млн людей на південному сході сьогодні опинилися під загрозою потужних штормів, водночас збої в електропостачанні залишили майже пів мільйона людей на півдні без світла в умовах спеки та рекордно високих температур",- йдеться в повідомленні.

Лише в ніч проти понеділка, 19 червня, торнадо у штаті Міссісіпі призвело до жертв та руйнування будівель. Це сталося поблизу міст Бей-Спрінгс і Луїн в окрузі Джаспер.

При цьому, за попередніми оцінками, майже пів мільйона людей опинилися відрізаними від електропостачання в центральній і південній частині країни. Несприятливі погодні умови, зокрема торнадо та крупний град, тривають у регіоні узбережжя Мексиканської затоки та південного сходу, включно зі штатом Флорида.

Центр прогнозування штормів повідомив, що в понеділок надійшло понад 70 повідомлень про шторм на південному сході. Серед них було вісім повідомлень про торнадо, переважно в центральній частині Міссісіпі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, потужний шторм із сильним вітром і дощами пронісся у ніч проти 1 квітня через Південь та Середній Захід Сполучених Штатів. Станом на 8 ранку, 2 квітня, відомо про 22 загиблих. Потужні шторми зруйнували будинки та підприємства, поламали дерева та спустошили квартали щонайменше у восьми штатах. 

Головне