У США обвалився міст через Єллоустоун, у річку впали вагони з асфальтом та розплавленою сіркою

У США обвалився міст через Єллоустоун, у річку впали вагони з асфальтом та розплавленою сіркою

У США трапилась надзвичайна ситуація - у Монтані обвалився міст через річку Єллоустоун. Інцидент трапився як раз, коли ним рухався поїзд з небезпечними речовинами, пише Reuters.

Внаслідок обвалення конструкції у воду впали "кілька небезпечних вагонів", розповіли в компанії Montana Rail Link. Обійшлося без жертв та постраждалих.

За словами представників компанії, залізничні вагони перевозили асфальт і розплавлену сірку - речовини, які швидко тверднуть при контакті з нижчими температурами. Ще два вагони, в яких був гідросульфат натрію - кисла сіль - у річну не потрапили.

За даними ЗМІ, місцева влада поки що не може точно визначити, що сталось раніше - сходження вогнів поїзда з рейок чи обвалення мосту.

"Водоочисні споруди, іригаційні райони та промислові компанії вживають відповідних запобіжних заходів", — йдеться у повідомленні офісу шерифа округу Єллоустоун.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні у штаті Іллінойс зійшов із рейок поїзд із сірчаною кислотою. Місцева пожежа служба розповіла про сходження з рейок трьох вагонів-цистерн з небезпечною речовиною. За їхніми даними, місткості не перевернулись, а відтак витоку не сталось. Люди не постраждали.

До того у Північній Дакоті у США зійшов з рейок потяг із хімікатами. Внаслідок сходження з рейок понад 30 вагонів стався витік небезпечних хімічних речовин, серед яких і газ пропілен.

3 лютого в Ойгайо зійшов з рейок поїзд, який перевозив небезпечні речовини, включно з вінілхлоридом. За даними Axios, у зв’язку з цим довелось евакуювати сотні людей з міста Східна Палестина.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.