У США обвалився переповнений поромний причал: сім людей загинуло

У США обвалився переповнений поромний причал: сім людей загинуло

На острові Сапело в штаті Джорджія під час культурного заходу обвалився переповнений поромний причал, внаслідок чого загинуло щонайменше семеро людей та понад 20 опинилися у воді. Про це пише ВВС. 

Інцидент стався під час щорічного заходу, присвяченого громаді острова Хогг-Хаммок - унікальному поселенню нащадків колишніх рабів, які оселилися на острові після Громадянської війни в США. 

Причина руйнування перехідного мосту між зовнішнім причалом для посадки на пором та береговим причалом залишається невідомою, повідомляють місцеві ЗМІ.

Губернатор Джорджії Брайан Кемп висловив глибокий сум через трагедію і закликав молитися за загиблих та їхні родини. За словами представника штату Бадді Картера, губернатор розпорядився надати державні ресурси для підтримки пошуково-рятувальних робіт та відновлення.

Президент США Джо Байден також відреагував на трагедію, заявивши про готовність надати всю необхідну допомогу. Суботній, який "мав стати радісним святкуванням культури та історії обернувся трагедією", заявив він.

До острова Сапело можна дістатися або човнами, а на поромі, поїздка на якому займає близько 20 хвилин. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати почали розслідування витоку секретних даних розвідки, що стосуються підготовки Ізраїлем операції у відповідь на ракетний обстріл з боку Ірану на початку жовтня.

 

 

 

Головне