У США готуються до тривалої кампанії в Ємені, - The Washington Post

У США готуються до тривалої кампанії в Ємені, - The Washington Post

У Сполучених Штатах Америки готуються до тривалої кампанії в Ємені, яка триватиме до тих пір, поки військовий потенціал хуситів не буде достатньо послаблений.

Про це повідомило видання The Washington Post. Наразі адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти хуситів у Ємені після 10 днів ударів, які не змогли зупинити атаки угруповання на морську торгівлю.

Це викликає занепокоєння у деяких чиновників, які вважають, що безстрокова операція може зірвати крихкий мир і втягнути Сполучені Штати в інший непередбачуваний конфлікт на Близькому Сході.

У середу, 17 січня, Білий дім зібрав високопоставлених чиновників для обговорення варіантів подальшої реакції на підтримуваний Іраном рух. Хусити вже пообіцяли продовжувати атакувати кораблі біля Аравійського півострова, попри майже щоденні операції зі знищення озброєння угруповання. У суботу, 20 січня, Центральне командування Збройних сил США також повідомило про свій останній удар.

Видання пише, що "поглиблення циклу насильства" це перешкода досягненню цілі Байдена щодо припинення поширення бойових дій, які були спровоковані війною Ізраїля та ХАМАС у Газі. 

Анонімні представники адміністрації поінформували про внутрішні обговорення та описали стратегію в Ємені як спробу підірвати військовий потенціал високого рівня хуситів настільки, аби обмежити їхню здатність атакувати судна в Червоному морі та Аденській затоці або принаймні забезпечити достатній стримуючий фактор.

"Ми чітко розуміємо, хто такі хусити та їхній світогляд. Тож ми не впевнені, що вони зупиняться негайно, але ми, безперечно, намагаємося погіршити та знищити їхні можливості", - заявив високопоставлений чиновник США.

Офіційні особи не очікують, що операція в Ємені затягнеться на роки, як це було в Іраку, Афганістані чи Сирії. Водночас вони не можуть визначити кінцеву дату або надати оцінку того, коли військовий потенціал хуситів буде достатньо зменшений.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія більше не має наміру завдавати удари по Ємену.

Головне