У США горить завод з переробки пластику: жителів евакуюють через токсичний дим (ВІДЕО)

У США горить завод з переробки пластику: жителів евакуюють через токсичний дим (ВІДЕО)

У місті Річмонд, що в американському штаті Індіана, сталась масштабна промислова пожежа - горить завод з переробки пластику. У небо піднявся величезний стовп чорного токсичного диму, який видно за десятки кілометрів.

Як пише NBC News, місцева влада оголосила про обов'язкову евакуацію тих, хто перебуває в радіусі кілометра від пожежі. Мешканцям за межами зони евакуації було наказано сховатися на будинках, вимкнути кондиціювання, закрити вікна та двері, а також завести домашніх тварин усередину.За попередніми даними, свої домівки були вимушені покинути щонайменше 2000 людей.

"Пластмаси виділяють безліч різних хімічних речовин, коли вони горять. Цей вогонь горітиме кілька днів", - заявив у вівторок на прес-конференції начальник відділу пожежної охорони штату Стів Джонс.

https://twitter.com/ISPPendleton/status/1645905139402719233
https://twitter.com/scottshur/status/1645898610691776516

Ймовірно, причиною пожежі стало займання тягача з причепом, який, своєю чергою, призвів до розповсюдження полум'я на сусідню будівлю, в якій зберігалися пластик та перероблені матеріали. Далі вогонь перекинувся на купи сміття на території промислового об'єкта.

Пожежникам та рятувальникам вдалося не допустити перекидання полум'я на житлові квартали. Наразі влада не може дати оцінку того, наскільки небезпечним є дим або які можуть бути довгострокові наслідки пожежі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше цього місяця у штаті Монтана, що на північному-заході США, відбулось сходження з рейок щонайменше 25 вагонів вантажного поїзда. А до того в Північній Дакоті зійшов з рейок потяг із хімікатами. Внаслідок сходження з рейок понад 30 вагонів стався витік небезпечних хімічних речовин, серед яких і газ пропілен.

Головне