У США екстрено зупинив роботу головний завод із виробництва ядерних бомб: що сталось

У США екстрено зупинив роботу головний завод із виробництва ядерних бомб: що сталось

Ключовий американський завод, який займається збиранням та розбиранням ядерного арсеналу країни, припинив роботу ввечері 27 лютого. Причиною стали лісові пожежі, що вирують в Техасі, пише The Guardain.

Компанія Pantex заявила, що діяльність об'єкта призупинена до "подальших повідомлень".

"Пожежа біля Pantex не локалізована. Зусилля щодо реагування змістилися у бік евакуації. На території перебуває невелика кількість другорядного персоналу",- йдеться у повідомленні. 

Інженер з ядерної безпеки Pantex Лейф Пендерграфт розповів, що вогонь на територію заводу або до його меж не дійшов. Він додав, що на об'єкті діє пожежна частина, персонал якої пройшов тренування на випадок таки ситуацій, як відбувається зараз. В

"У нас також є повністю укомплектована організація реагування на НС, яка активізувала роботу. Ми спостерігаємо за місцем події та продовжуватимемо працювати, щоб переконатися, що завод Pantex захищений і безпечний", - наголосив він. 

Потужності Pantex у Техасі з 1975 є головним місцем збірки та розбирання атомних бомб на території Сполучений Штатів. Найсвіжіша бомба там була виготовлена у 1991 році, тим часом фахівці заводу за цей час розібрали "тисячі одиниць ядерної зброї", пише видання.

Екстрені служби Техасу повідомили, що нинішні лісові пожежі є п'ятими за масштабами в історії штату.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому у центральній частині Франції на атомній електростанцій сталася пожежа, через яку зупинили два реактори.

Головне