У США достатньо коштів, щоб продовжити навчання українських пілотів на F-16

У США достатньо коштів, щоб продовжити навчання українських пілотів на F-16

Національна гвардія Сполучених Штатів Америки має достатньо коштів, щоб продовжити навчання українських пілотів на винищувачах F-16.  Про це заявив керівник Нацгвардії США Ден Хокансон, інформує АР.

Незважаючи на те, що у Вашингтона закінчилися кошти на відправлення додаткового озброєння удля українських захисників, пілоти будуть продовжувати навчання.

"Відсутність фінансування означає, що США не змогли надіслати Україні жодних нових пакетів зброї, попри жорстоку кампанію бомбардувань з боку росії. Але навчання пілотів вдалося продовжити", - зазначив він.

За словами керівника Нацгвардії, Штатам знадобляться ресурси для підготовки додаткових пілотів.

"Якщо ми вирішимо збільшити це, очевидно, нам знадобляться ресурси для підготовки додаткових пілотів і наземного допоміжного персоналу", - додав Хокансон.

Нагадаємо, що речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, як проходив відбір українських пілотів для навчання на сучасних винищувачах F-16.

Кандидатів обирали методом тестування. Також враховувалась бойова підготовка та низка інших критеріїв.

Як писав "Ми-Україна" раніше, бойові літаки F-16, які Україна отримає від союзників, передаватимуться разом з ракетами дальність до 500 км

Головне