У Сомалі на пляжі стався теракт: понад 30 людей загинули

У Сомалі на пляжі стався теракт: понад 30 людей загинули

У столиці Сомалі терорист підірвав себе на пляжі, в результаті загинули 32 людини, ще близько 63 людей отримали поранення, інформує ВВС.

Відомо, що інцидент стався у пʼятницю, 2 серпня, у столиці Сомалі Могадішо. Район Лідо є популярним серед бізнесменів і чиновників, тому він нерідко ставав об'єктом нападів.

Правоохоронці розповіли, що за напад були відповідальні п'ятеро людей. Один з них підірвав себе, а троє інших були убиті. Ще одного затримали.

За словами очевидців, на момент вибуху в районі було багато людей.

"Я бачив поранених людей на березі моря, люди кричали в паніці, і було важко помітити, хто мертвий, а хто ще живий", - розповів один зі свідків.

Зазначається, що напад здійснили бойовики "Аш-Шабаб", які контролюють значну частину південної і центральної частини Сомалі. Вони є однією з найбільш жорстоких терористичних організацій у світі.

Нагадаємо, що у столиці Сербії стався теракт - невідомий вистрілив з арбалета у поліцейського. Стріла влучила у шию правоохоронця.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у місті Еде в Нідерландах невідомий взяв відвідувачів місцевого кафе у заручники та погрожує підірвати себе. 

Головне