У Слов’янську загинула військова кореспондентка Freedom Анастасія Волкова

У Слов’янську загинула військова кореспондентка Freedom Анастасія Волкова

У Слов’янську Донецької області 30 травня загинула військова кореспондентка українського телеканалу Freedom Анастасія Волкова.

Про це повідомили телеканал Freedom та Інститут масової інформації (ІМІ).

Відомо, що Анастасія працювала в найгарячіших точках Луганської та Донецької областей. За інформацією каналу Freedom, вона не хотіла переїжджати в безпечніше місце і була віддана своїй професії.

За даними ІМІ, кореспондентка загинула внаслідок ДТП. Їй було 31 рік.

"Я народилася та виросла у Луганську і втратила рідний дім. Тож, професійна діяльність для мене — все. Наразі це — сенс мого життя. І коли по роботі я можу заїхати на рідну землю, моє серце наповнюється відчуттям болю та жаги робити більше для висвітлення лиха, яке Росія принесла в Україну, для висвітлення злочинів російських військ. Я дуже хочу побачити свій рідний дім, який не бачила з 2014 року, але також я хочу, щоб всі розуміли, яку ціну українці сплачують кожного дня цієї визвольної боротьби", – говорила Анастасія про свою роботу.

Вона мріяла бути першою українською журналісткою, яка зробить репортаж зі звільненого Луганська.

ІМІ висловлює глибоке співчуття родині, друзям і колегам Анастасії.

Анастасія Волкова народилася в місті Щастя на Луганщині, закінчила факультет журналістики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. З 2018 року вона працювала військовою кореспонденткою на каналах українського державного іномовлення. У червні 2022 року була нагороджена орденом "За заслуги" III ступеня.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Харкові росіяни влучили у п'ятиповерхівку - під завалами можуть бути люди.

Головне