У Словаччині заявили, що росія пішла війною на Україну "з почуттям допомоги"

У Словаччині заявили, що росія пішла війною на Україну

Лідер ультраправої Словацької народної партії (SNS), яка входить до урядової коаліції Андрей Данко висловив думку, що Росія "захищає свої інтереси" у повномасштабній війні проти України, і відмовився називати її агресором.

У інтерв'ю словацькому мовнику RTVS, Данко висловив думку, що ситуація не є "чорно-білою", і наголосив на тому, що всі сторони, включаючи українців, мають свою частку відповідальності за конфлікт.

"Росіяни прийшли на цю територію з почуттям допомоги своїй нації", - сказав політик.

Ведучий вказав на порушення міжнародного права росією, у відповідь Данко порівняв це з іншими країнами, такими як Ізраїль та США, які також, на його думку, порушують міжнародне право.

"Ставати на бік України – це не вирішення проблеми, оскільки це лише ескалація напруженості… Росія не є агресором, вона захищає свої інтереси", - зазначив словацький політик.

Це не перший раз, коли в словацьких владних колах звучать суперечливі заяви щодо російсько-українського конфлікту.

Нагадаємо, у січні Міністерство закордонних справ України відреагувало на провокаційну заяву прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який висловив ідею про досягнення компромісу між Україною та росією. В офіційному коментарі відомства було заявлено, що у питанні територіальної цілісності немає місця компромісам.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, правоохоронці розслідують 45 фактів вбивств українських військовополонених.

Головне