У швейцарських Альпах знайшли останки туриста, який зник 37 років тому

У швейцарських Альпах знайшли останки туриста, який зник 37 років тому

Поблизу швейцарської гори Матергорн внаслідок танення льодовика знайшли останки тіла німецького альпініста, який вважався зниклим безвісти з 1986 року, інформує BBC. 

Тіло знайшли альпіністи, які перетинали льодовик Теодул над Церматтом. Вони помітили альпіністське знаряддя і похідний черевик, які стирчали з-під льоду.

Аналіз ДНК показав, що тіло належить німецькому альпіністу, який зник 37 років тому. Під час масштабної пошуково-рятувальної операції у 1986 році 38-річного альпініста, який зник під час походу, так і не знайшли.  

Зазначається, що альпійські льодовики особливо чутливі до глобального потепління. Через це, майже щоліта внаслідок танення там виявляють "когось або щось, загублене десятиліттями". Зокрема, торік на льодовику Алеч знайшли уламки літака, що розбився у 1968 році. 

У 2015 році на краю льодовика Маттергорн виявили тіла двох японських альпіністів, які зникли безвісти під час сніжної бурі в 1970 році.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше,  що на горі Говерлі блискавка вбила двох людей. Трагедія сталася у четвер, 6 липня, по обіді.

Головне