У Швейцарії через протести у Франції також почалися заворушення

У Швейцарії через протести у Франції також почалися заворушення

У Швейцарії слідом за Францією на вулицях почалися протести. Наразі відомо про більше сотню протестуючих, частину з них вже затримали, пише Associated Press.

На вулиці вийшли жителі Лозанни, що у франкомовній західній Швейцарії. Протестувальники відреагували на заклики у соціальних мережах, які з'явилися через смерть 17-річного підлітка на протестах у Франції.

Протест не був мирним - люди били вітрини та двері магазину, а також кидали в поліцію бруківку та пляшки із запалювальною сумішшю.

Через це правоохоронці затримати шістьох осіб у віці від 15 до 17 років: трьох дівчат та трьох хлопців з громадянством Португалії, Сомалі, Боснії та Герцеговини, Швейцарії, Грузії і Сербії, а також 24-річного швейцарця.

Інформації про постраждалих у результаті заворушень немає.

Нагадаємо, у Франції вже п’яту добу не вщухають протести після вбивства 17-річного хлопця в Парижі. За ранок неділі, 2 липня, правоохоронці затримали ще 427 людей. Деякі протестувальники володіють зброєю, яку вони вкрали з кількох військових магазинів.

Як повідомляли "Ми-Україна", уряд Франції може запровадити в країні надзвичайний стан після   вбивства 17-річного хлопця в Парижі. Середній вік протестувальників 12-18 років. 

Головне