У школах Латвії відмовляться від російської мови як другої іноземної

У школах Латвії відмовляться від російської мови як другої іноземної

Уряд Латвії ухвалить рішення про поступову відмову від російської мови як другої іноземної в загальній освіті. Про це повідомляє видання Delfi.

Латвійський уряд готується 23 квітня ухвалити заборону на вивчення російської мови як другої іноземної. Згідно з рішенням влади, з 2026/2027 навчального року школи повинні будуть поступово пропонувати учням як другу іноземну мову одну з офіційних мов Європейського союзу або країн-членів Європейської економічної зони.

Зараз російську викладають як другу іноземну мову майже в половині шкіл країни. У деяких навчальних закладах альтернативи не пропонують.

Під час публічного обговорення заборони міністерство освіти Латвії отримало понад 300 заперечень від приватних осіб.

Серед основних причин — побоювання, що діти будуть обмежені у вивченні рідної мови й повинні самі вирішувати, яку мову їм вивчати. Незгодні вказують, що відмова від російської мови з політичних причин неприпустима.

Нагадаємо, співробітника департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Віталія Манасяна було звільнено після того, як він втрапив у скандал з відвідувачами у ресторані Києва Goodwine. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, держдеп США готується до запровадження перших санкційних заходів проти одного з військових підрозділів Армії оборони Ізраїлю. Йдеться про батальйон "Нецах Єгуда", якого вважають причетним до порушення прав палестинців на Західному березі, пише The Guardian.

Головне