У шкільному підручнику для 7 класу надрукували карту України без Криму

У шкільному підручнику для 7 класу надрукували карту України без Криму

У рекомендованому Міністерством освіти і науки України підручнику з української мови для 7 класу, виданому в 2024 році за державні кошти, виявлено серйозну помилку — карту України без Кримського півострова. Про це повідомила літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко.

Підручник авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука привернув увагу літературної критикині та книжкової оглядачки Тетяни Гонченко.

Співавторка підручника Анастасія Онатій визнала помилку та висловила свої вибачення:

"Почну з головного: ми щиро визнаємо свій недогляд, піктограма у формі України без Криму потрапила в книгу через прикру неуважність. Недоперевірили, недогледіли — ми можемо назвати це по-різному, але факт лишається фактом: ми несвідомо зробили боляче людям і перепрошуємо за це", - сказала вона.

Онатій запропонувала креативне рішення проблеми — флешмоб "Домалюй Крим". Вона звернулася до освітян:

"Колеги-освітяни, виділіть 10-15 хвилин на уроці, щоб обговорити цю помилку з учнівством і домалювати піктограму в підручнику на сторінці 3", — сказала Онатій.

Варто зазначити, що неправильна мапа України присутня як в електронній версії підручника на сайті Інституту модернізації змісту освіти, так і в паперовій версії.

Нагадаємо, Ізраїль здійснив серію авіаударів по кількох сирійських містах. Атаки були спрямовані на Дамаск, Хомс, Хаму та Тартус, загалом було завдано 15 ударів. Про це повідомили арабські медіа Al-Mayadeen.

Як писали "Ми-Україна" раніше, китайські вчені, використовуючи потужний радар LARID (Low-latitude Ionospheric Radar for Investigating Disturbances) на острові Хайнань, виявили плазмові бульбашки над єгипетськими пірамідами та островами Мідвей. Про це пише Ineteresting Engineering.

Головне