У серпні українці на 100 тис разів більше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд

У серпні українці на 100 тис разів більше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд

У серпні українці на 100 тис. разів більше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби в Telegram-каналі.

"Минулого місяця прикордонники здійснили пропуск через кордон 3,9 млн осіб, з яких 86% становили громадяни України – переважно жінки, діти та літні люди", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначається, на початку літнього сезону, у червні, переважала кількість громадян, які їхали за межі України. Вже в липні та серпні ситуація суттєво змінилася – значно більше українців поверталися в Україну.

Нагадаємо, тестування послуги “єЧерга” для автобусів поширять ще на п’ять пунктів пропуску. Йдеться про ще п’ять пунктів пропуску у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Загалом тестування охопить вже сім пунктів перетину кордону, кажуть у Міністерстві розвитку громад України. У Львівській та Чернівецькій областях тестування почнеться з 21 серпня, у Закарпатській – з 23 серпня.

Щоб перетнути кордон за електронною чергою, потрібно внести в систему дані про водія та автобус. Потім потрібно обрати пункт пропуску, через який автобус перетинатиме кордон.

Водночас Кабінет міністрів України схвалив створення нового пункту пропуску на кордоні з Румунією. Він знаходитиметься біля села Біла Церква на Закарпатті над річкою Тиса.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, донорську кров та її компоненти дозволили ввозити з-за кордону під час воєнного стану та в разі надзвичайних ситуацій, відповідну постанову ухвалив уряд. Після початку повномасштабної війни потреба в донорській крові та її компонентах зросла на 40%. Зараз Україна повністю забезпечена кров’ю за рахунок регулярних донацій українців. Проте медична система має бути готова до будь-яких ситуацій, кажуть у Кабміні.

Донорську кров та її компоненти постачатимуть у якості гуманітарної допомоги. Відповідальним буде Український центр транспланткоординації, що виконує функції Національного трансфузіологічного центру. Донацію крові або еритроцитів можна здійснювати один раз на три місяці, а донацію тромбоцитів або плазми – один раз на 14 днів.

Головне