У серпні рф захопила 477 кв.км території України, ЗСУ - майже втричі більше, - ЗМІ

У серпні рф захопила 477 кв.км території України, ЗСУ - майже втричі більше, - ЗМІ

Війська російських окупантів за серпень захопили 477 квадратних кілометрів української території, втім Збройні сили України за два тижні захопили майже втричі більше - до 1300 кв.км.

Такі дані наводить AFP, передає DW.

ЗСУ під час наступу в Курській області росії за два тижні захопили понад 1100 квадратних кілометрів території. Однак темпи наступу сповільнилися, і за оцінками, на сьогодні українська армія контролює між 1150 і 1300 кв. км у цій області.

Водночас у серпні росія захопила 477 кв.км української території, що є найбільшим щомісячним здобутком Москви з жовтня 2022 року.

За даними агенції, російські війська у серпні щодня просувалися в Україні на 15 квадратних кілометрів, переважно в східній частині Донецької області. Найбільше просування сталося в напрямку до логістичного центру Покровськ, і до кінця неділі армія рф наблизилася до міста на відстань менш ніж сім кілометрів.

З початку 2024 року російська армія захопила 1730 квадратних кілометрів української території, що втричі більше, ніж у 2023 році, коли українські контрнаступи значно скоротили здобутки росії.

Станом на 1 вересня, росія окупувала 18% території України.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Угорщині відкрили першу школу для українських дітей.

Головне