У середмісті Маріуполя у новобудови на місці зруйнованих будинків заселили росіян

У середмісті Маріуполя у новобудови на місці зруйнованих будинків заселили росіян

У центрі окупованого Маріуполя росіяни заселяють петербуржців у новобудови замість зруйнованих будинків українців. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

У тимчасово окупованому Маріуполі на проспекті Металургів звели "Ленінградський квартал" на місці зруйнованих житлових будинків. Як повідомив радник мера міста Петро Андрющенко, нові квартири в іпотечних новобудовах отримали мешканці Санкт-Петербурга.

При цьому українцям, чиє житло було знищено, не пропонують жодної компенсації. Ситуація погіршиться з січня 2025 року, коли окупаційна влада скасує всі компенсаційні програми, позбавивши маріупольців перспектив отримати житло чи відшкодування.

"Тепер - проспект Металургів. Центр міста. Люди, замість квартир яких вже побудували “Ленинградский квартал”. Іпотечні мурашники, де вже заїхали мешканці Санкт-Петербурга. А людям навіть не обіцяють на заміну нічого", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, внаслідок нічного російського авіаудару по Харкову 28 жовтня постраждало семеро людей, у тому числі одна дитина. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 28 жовтня російські війська завдали удару по місту Чугуїв Харківської області

Головне