У Сербії спалахнули протести проти результатів парламентських виборів

У Сербії спалахнули протести проти результатів парламентських виборів

У Сербії спалахнули протести проти результатів парламентських виборів, на яких перемогла правляча Сербська прогресивна партія (SNS) президента Александара Вучича. Про це інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Варто зауважити, що у Белграді кілька тисяч людей зібралися перед штаб-квартирою державної виборчої комісії.

"У якийсь момент протестувальники прорвалися через паркан, що оточує будівлю, і одна молода жінка спробувала штурмувати вхід. Протестувальники закидали будівлю яйцями, помідорами і рулонами туалетного паперу", - йдеться в повідомленні.

Водночас лідери опозиції подали офіційні скарги про фальсифікації на міських виборах.

Представники проєвропейської коаліції Сербія проти насильства звернулись до Республіканської виборчої комісії з проханням анулювати результати.

Нагадаємо, що у Мадриді 9 листопада кілька тисяч людей зібралися біля штаб-квартири Іспанської соціалістичної робочої партії (ІСРП), щоб взяти участь у повторній акції протесту проти планів виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса амністувати каталонських сепаратистів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у столиці Південної Кореї Сеулі спалахнули протести через заборону собачого м'яса. Під час мітингу південнокорейські фермери побилися з поліцією.

Головне