У Сенаті США представили законопроєкт про визнання рф державою-спонсором тероризму

У Сенаті США представили законопроєкт про визнання рф державою-спонсором тероризму

Сенатори США Ліндсі Грем і Річард Блюменталь представили двосторонній законопроєкт про визнання росії державою-спонсором тероризму відповідно до американського законодавства.

Про це повідомляє The Hill.

Законопроєкт, представлений у четвер, вимагає від Державного департаменту класифікувати росію як державу, що підтримує тероризм, що спричинить введення нового набору санкцій, обмежить будь-яку іноземну допомогу, яка базується в США, та суттєво обмежить суверенітет рф в очах американських судів.

У разі ухвалення законопроєкту громадяни США матимуть можливість подати до суду на державу-спонсора тероризму за такі злочини, як тортури, позасудові вбивства та захоплення заручників. У разі перемоги у позові позивачі зможуть отримати компенсацію за рахунок конфіскованих активів країни, яка підпала під санкції.

Згідно з резолюцією, президент може визначити, що росія більше не є державним спонсором тероризму і швидко скасувати це визначення без схвалення Конгресу.

На даний момент, відповідно до американського законодавства, державами-спонсорами тероризму вважаються Куба, Іран, Північна Корея і Сирія.

"Ми не намагаємося бути провокаторами, називаючи Путіна державним спонсором тероризму. Після оборонної угоди між Північною Кореєю та Росією нам настав час діяти. Зараз цей момент понад усі інші моменти. Тож я б закликав адміністрацію, враховуючи те, що зробив Путін учора, давайте підемо повністю і позначимо його режим таким, яким він є: державним спонсором тероризму", – зазначив Ліндсі Грем.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, США дозволили Україні бити їхньою зброєю по будь-якій точці кордону з рф.

Головне