У семи областях України є проблеми з енергопостачанням, - Міненерго

У семи областях України є проблеми з енергопостачанням, - Міненерго

У низці регіонів України через ворожі обстріли відбулося знеструмлення споживачів та мереж. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

За даними Міненерго, обмеження діють у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Нині енергетики намагаються відновити енергоживлення.

Ситуація у регіонах, де діють відключення, наступна:

  • Дніпропетровська область - через обстріли знеструмлено 595 точок обліку. У Новомосковському районі з технологічних причин від газопостачання відключилися 1018 абонентів, 9 комунально-побутових та 3 промислових об’єкти. 
  • Донецька область - внаслідок обстрілів рф було вимкнено 13,1 тисячі точок обліку у чотирьох населених пунктах. Енергетики вже заживили 12,4 тисячі абонентів. Поки без світла залишаються 44,5 тисячі абонентів у 86 населених пунктах.
  • Запорізька область - минулої доби через бойові дії було вимкнено 38 абонентів, нині їх усіх вже заживили. З технологічних причин знеструмлювалися 6211 точок обліку, наразі вже все заживлено. Без світла залишаються 3730 абонентів.
  • Сумська область - знеструмлено близько 10 тисяч абонентів у 77 населених пунктах.
  • Харківська область - через обстріли без світла залишаються 17 тисяч абонентів. У регіоні діють графіки погодинних відключень.
  • Херсонська область - у регіоні внаслідок бойових дій рф було відключено 3890 точок обліку. Енергетики заживили 541 абонента у 3 населених пунктах. Поки без світла залишаються майже 26 тисяч точок обліку у 45 населених пунктах.
  • Чернігівська область - через обстріли знеструмлено 1285 абонентів у 22 населених пунктах.

 

Як повідомляли "Ми-Україна", у Харкові та області залишаються без електропостачання 300 000 абонентів через обмеження в роботі мережі та пошкодження від ворожих обстрілів. 

Головне