У Саудівській Аравії проведуть саміт щодо України, - МЗС Чехії

У Саудівській Аравії проведуть саміт щодо України, - МЗС Чехії

У Саудівській Аравії планують провести саміт щодо України. Чехія вже отримала запрошення на зустріч.

Про це повідомив очільник чеського Міністерства закордонних справ Деніел Дрейк, передає видання ČTK. Як зазначається, на саміті представники 30 країн обговорюватимуть завершення війни в Україні.

За словами Деніела Дрейка, наразі вирішують, хто представлятиме Чехію на саміті.

"Я можу підтвердити, що Чеська Республіка отримала запрошення на саміт у Джидді, Саудівська Аравія, рівень представництва вирішується", - заявив очільник МЗС.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленьский здійснив закордонну поїздку в Саудівську Аравію в п'ятницю, 19 травня. Глава української держави виступив на 32-му саміті Ліги арабських держав, до складу якої входить 22 країни. Також у нього була запланована розмова із крон-принцем Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом та ще низка двосторонніх перемовин.

Зеленський додав, що недарма у поїздці його супроводжує лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на російсько-африканський саміт цьогоріч приїхало менше половини африканських лідерів від тієї кількості, які відвідувала попередню таку зустріч. За підрахунками британської розвідки, цього разу на саміт у рф не поїхало понад 20 африканських лідерів.

“Російсько-африканський саміт відбувся у Санкт-Петербурзі 27 липня, на ньому були присутні 17 глав африканських держав порівняно з 43 під час останнього саміту. Сам захід відбувався через десять днів після того, як росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи”, – йдеться в дописі.

Головне