У Румунії заявили, що НАТО має відреагувати на вторгнення росії в повітряний простір країни

У Румунії заявили, що НАТО має відреагувати на вторгнення росії в повітряний простір країни

Міністр оборони Румунії Анджел Тілвар закликав НАТО до рішучих дій у відповідь на порушення повітряного простору Альянсу російськими безпілотниками, спрямованими на Україну. Про це повідомляє Reuters.

Тілвар зазначив, що країни "Бухарестської дев'ятки" (B9) висловлюють глибоке занепокоєння через неодноразові випадки вторгнення російських дронів та ракет у повітряний простір держав НАТО, зокрема Польщі, Румунії та Латвії. Також він підкреслив зростання напруженості вздовж східного флангу Альянсу.

"Ситуація вимагає впровадження надійних, узгоджених заходів на рівні союзників. Необхідно якнайшвидше запровадити ротаційну модель протиповітряної оборони та інтегровану систему протиракетного захисту", - наголосив румунський міністр.

У свою чергу, очільник оборонного відомства Польщі Павел Залевський запропонував обговорити на зустрічі міністрів оборони НАТО питання знищення безпілотників, які перетинають повітряні кордони Альянсу.

Нагадаємо, служба безпеки України оголосила про підозру трьом колаборантам з Луганщини, які, використовуючи “гуманітарні конвої”, постачали окупаційним військам рф FPV-дрони. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Фінляндії Александр Стубб запропонував реформувати Раду безпеки ООН та виключити з неї рф. Про це в інтерв’ю для Reuters повідомив президент Фінляндії Александр Стубб.

Головне