У Румунію прибудуть ще три винищувачі F-16 для навчання українських пілотів

У Румунію прибудуть ще три винищувачі F-16 для навчання українських пілотів

Нідерланди відправлять ще три винищувачі F-16 до румунського навчального центру для навчання українських пілотів. Про це повідомили у Міністерстві оборони Румунії.

Літаки передадуть у Румунію Королівські ВПС Нідерландів. Очікується, що винищувачі доставлять у Румунію 17 квітня. Цього дня міністр національної оборони країни Ангел Тилвар зустрінеться на авіабазі "Лейтенант-авіатор Георге Моцорніце" в Борчеа з нідерландською колегою Кайсою Оллонгрен.

"Ця зустріч пов'язана з прибуттям ще трьох літаків F-16 Fighting Falcon Королівських ВПС Нідерландів, які буде надано в розпорядження Європейського навчального центру F-16 у рамках програм підготовки пілотів для експлуатації винищувачів цього типу", - зазначили у румунському Міноборони.

Нагадаємо, навчальний центр пілотів винищувачів F-16 розташований у румунському місті Фетешть, що за 100 км від Бухареста. Його відкрили у листопаді минулого року на військово-повітряній базі.

Як повідомляли "Ми-Україна", грецький прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс запевнив у незмінній підтримці України, однак зазначив, що його країна не збирається передавати нам винищувачі F-16

Головне