У Румунії оголошували тривогу через безпілотники на кордоні з Україною

У Румунії оголошували тривогу через безпілотники на кордоні з Україною

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій (ГІЧС) Румунії оголосила тривогу для жителів міста Тулча через наближення російських безпілотників до українських цілей на кордоні з Румунією.

Про це повідомляє телеканал Digi24.

ГІЧС Тулчі отримала два дзвінки на екстрений номер 112: один із запитом про інформацію та інший — зі звітом про звуки вибухів на українській території.

Місцевим жителям через систему RO-Alert було надіслано повідомлення з інструкціями зберігати спокій і слідувати вказівкам щодо самозахисту у разі падіння об'єктів із повітряного простору.

Представники ГІЧС наголосили, що атаки відбувалися на українському боці кордону і безпосередньої загрози для румунської території немає. Жителів і туристів попросили зберігати спокій і в разі небезпеки телефонувати на номер 112.

Нагадаємо, у ніч на 27 вересня один із безпілотників рф порушив повітряний простір Румунії.

Нічна атака РФ по Україні: що відомо

Російські війська знову завдали масованих ударів по Україні, використовуючи ракети та безпілотники. Внаслідок атаки в Ізмаїлі Одеської області загинуло троє людей, 11 отримали поранення, серед яких є дитина.

Ворожі дрони були помічені на півдні регіону, а у місті Дніпро ракета влучила у промисловий об'єкт, викликавши пожежу.

Протиповітряна оборона успішно спрацювала у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях, знищивши 24 ударні дрони "Шахед". Один із дронів порушив повітряний простір Румунії, інший був виведений з ладу українськими системами радіоелектронної боротьби.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 26 вересня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще майже 1400 солдатів армії рф.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.