У Рубіжному окупанти залишають на роботі тільки власників російських паспортів

У Рубіжному окупанти залишають на роботі тільки власників російських паспортів

У Рубіжному Луганської області окупаційна влада рф примушує населення отримувати громадянство росії, аби влаштуватися на роботу.

Про це повідомила прес-служба обласної військової адміністрації.

"Українські паспорти в людей поки що не відбирають, проте для працевлаштування чи можливості не бути звільненим необхідно мати паспорт громадянина рф", — зазначили там.

У так званому "ЛНР" окупаційна влада на швидкоруч "ухвалила" закон, який дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки та процедури. Його вже опублікували та "ввели в дію".

Відтепер житель окупованої території не вважається громадянином України, за думкою окупаційної влади, з моменту подачі заяви, а не її розгляду та ухвалення рішення.

"Громадянин будь-якої іншої країни може це зробити винятково на загальних засадах, від українців, що мають реєстрацію на території рф, цього взагалі не вимагають робити. А от жителів "ЛНР" змушують поспішати", - зазначили в ОВА.

Нагадаємо, українські захисники на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках за минулу добу відбили 83 атаки російських загарбників.

Минулої доби противник завдав 11 ракетних ударів, чотири з яких – по об’єктах цивільної інфраструктури міста Запоріжжя. Крім того, ворог завдав 16 авіаційних ударів та 99 обстрілів з РСЗВ.

Авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження російських окупантів. Також було збито дрон-камікадзе “Шахед-136”.

Ракетники та артилеристи ЗСУ вразили сім районів зосередження особового складу та військової техніки військ рф.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент росії Володимир Путін нібито відвідав тимчасово окупований Маріуполь.

Головне