У росії жінку підозрюють у держзраді, бо вона надавала фінансову допомогу українській армії

У росії жінку підозрюють у держзраді, бо вона надавала фінансову допомогу українській армії

У Москві суд на два місяці арештував жінку за те, що вона надавала "фінансову допомогу Збройним силам України". Про це пише Радіо Свобода з посиланням на росЗМІ.

За даними видання, жінці оголосили підозру у державній зраді. Тепер їй загрожує покарання терміном від 12 до 20 років позбавлення волі.

Рішення про арешт затриманої ухвалив Лефортовський суд Москви після того, як її затримали в Москві "при спробі виїзду з Російської Федерації".

Особу жінки в рф вирішили не розкривати.

За даними російських правозахисниців, це не вперше фінансова допомога Україні стала підставою для порушення справи за статтею про державну зраду. Раніше російська ФСБ вела справу трьох жителів Москви, які перерахували кошти в український благодійний фонд "Повернись живим".

Нагадаємо, у Київській області прикордонники виявили громадянина росії, який розписав свій паспорт українською символікою. Таким чином чоловік намагався довести, щоб він не ворог, 

Як писав “Ми-Україна” раніше, співробітники Служби безпеки України затримали у Києві блогера-пропагандиста. Сховатись від правосуддя він намагався в одному зі столичних монастирів московського патріархату, однак безуспішно.

Головне