У росії рвонуло на Тамбовському пороховому заводі: є загиблі

У росії рвонуло на Тамбовському пороховому заводі: є загиблі

У Тамбовські області рф у вівторок, 20 червня, стався вибух на пороховому заводі.

За даними росЗМІ, інцидент трапився в цеху №3 Тамбовського порохового заводу в місті Котовськ. Услід за вибухом, який пролунав близько 14:00, сталась пожежа. Російські рятувальники назвали це "хлопком з подальшим займанням".

Попередні дані МНС рф свідчать, що площа розповсюдження вогню була відносно невеликою, загасити її вдалось "за сім хвилин".

Внаслідок вибуху та пожежі на оборонному об'єкті загинуло четверо людей (низка російських телеграм-каналів пише про п'ятьох), ще 12 осіб отримали ушкодження.

Губернатор Тамбовської області заявив, що вибух не був спричинений терактом. За його словами, винен - "людський фактор".

Нагадаємо, раніше цього місяця на заводі з виробництва ракет та вибухових речовин MKE в Анкарі стався гучний вибух. Після того на об'єкті здійнялась пожежа. Губернатор міста Васіп Шахін офіційно підтвердив смерть п’ятьох працівників заводу. За його словами, ймовірно, вибух стався через хімічну реакцію під час виробництва вибухових речовин.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 19 червня в поки що окупованому Сімферополі вибухнув автомобіль із призначеним рф “помічником віце-прем’єра Запорізької області” Володимиром Єпіфановим. Крім нього, в салоні було ще дві людини: його секретар та охоронець. Усі троє чоловіків через вибух отримали 30-відсоткові опіки голови, тулуба та рук (охоронцю також обпалило ліву ногу), тож після аварії їх госпіталізували.

Головне