У росії обрали наступника генерала Суровікіна

У росії обрали наступника генерала Суровікіна

У росії обрали наступника генерала армії Сергія Суровікіна на посаду головнокомандувача Повітряно-космічних сил.

Про це повідомило російське державне інформагентство "РИА Новости" у Telegram-каналі. Як зазначається, Суровікіна змінив начальник головного штабу ПКС генерал-полковник Віктор Афзалов.

При цьому Афзалов, як пишуть ЗМІ, призначений "тимчасово виконуючим обов'язки".

Віктор Афзалов обіймає посаду начальника головного штабу ПКС росії із серпня 2018 року. Він також був виконувачем обов'язків командувача ВКС, коли Суровікін очолював Об'єднане угруповання військ. Воно також бере участь у вторгненні в Україну.

Напередодні про звільнення з посади Суровікіна секретним указом Володимира Путіна повідомив російський журналіст Олексій Венедиктов. Крім того, цю інформацію підтвердило джерело РБК.

За даними журналістки Ксенії Собчак, Суровікіна було звільнено закритим указом ще 18 серпня. Офіційно такий указ не опублікований.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російський генерал Сергій Суровікін зник із публічного простору після заколоту ПВК “Вагнера” на чолі з ватажком Євгеном Пригожиним. Замість Суровікіна з’явився його заступник Віктор Афзалов. 10 липня начальник Генштабу рф Валерій Герасимов вперше виступив на телебаченні після невдалого заколоту “вагнерівців”.  У розвідці Британії помітили, як начальник штабу ВКС росії генерал-полковник Віктор Афзалов інформував Герасимова по відеозв’язку.

Російський генерал, заступник командувача угрупуванням військ рф в Україні Сергій Суровікін виявився VIP-членом ПВК “Вагнер”. У нього був особистий реєстраційний номер угруповання.

Головне