У росії недостатньо снарядів, хоч вона і нарощує їх виробництво, - ЗМІ

У росії недостатньо снарядів, хоч вона і нарощує їх виробництво, - ЗМІ

У росії наразі недостатньо артилерійських снарядів, хоч країна-агресорка і нарощує їх виробництво до 2 млн одиниць на рік.

Про це передає інформаційне агентство Reuters з посиланням на західного чиновника. Як зазначається, виробництво росією снарядів у кількості 2 млн на рік - майже вдвічі перевищує попередні очікування Заходу.

Анонімний чиновник заявив, що росія випустила в Україні від 10 до 11 млн снарядів від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Проте, за його словами, у росії досить скрутне становище.

"Якщо ви витратили 10 млн патронів минулого року, і ви перебуваєте в центрі бою, і ви можете виробляти лише 1-2 млн патронів на рік, я не думаю, що це дуже сильна позиція", - зазначив він.

Крім того, інші російські інвестиції в оборонний сектор також можуть дозволити Москві виробляти близько 200 танків на рік. Це також вдвічі перевищує попередні оцінки Заходу. Однак, за словами посадовця, це також далеко від того, що потрібно росії після важких втрат в Україні.

"Коли ви втратили 2000 танків, у вас є десятиліття, щоб досягти того, з чого ви почали", - сказав чиновник.

Чиновник підкреслив, що росія втратила ще й 4000 бойових броньованих машин, понад 100 літаків і зазнала 270 тис. втрат особового складу за час ведення війни

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Литва у п’ятницю, 8 вересня, передала Україні півтора мільйона боєприпасів. Незабаром в Україну також будуть передані ракетні комплекси NASAMS, засоби протидії, матеріально-технічне обладнання та інше забезпечення.л

Головне