У росії думають, як пояснити населенню необхідність повернутися до "зернової угоди", - Братчук

У росії думають, як пояснити населенню необхідність повернутися до

Російська влада працює над тим, щоб вигадати пояснення для народу рф, чому росія має погодитися на поновлення зернової угоди. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Зараз на росії думають саме над планом пояснення того, що росія мусить повернутися до "зернової угоди". Пояснення для власного внутрішнього споживача, тобто це якийсь такий "жест доброї волі", що треба це зробити", - сказав він.

За його словами, саме зараз в Кремлі намагаються знайти відповідну "формулу".

"Адже ми прекрасно розуміємо, що ураження цих двох суден ( танкера SIG та корабля "Оленегорський горняк" – ред.) – це не останній аргумент України та цивілізованого світу у боротьбі з рф", – заявив Братчук.

На додаток, наразі також тривають перемовини із Туреччиною. Там очікують на візит російського диктатора Володимира Путіна. Тож найближчим часом може бути повернення до угоди, додав Братчук.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні росіяни поскаржились на атаку морськими дронами на їхній танкер-хімовоз SIG, який, за даними ЗМІ, транспортував російську нафту в Сирію, за що потрапив під санкції. Вибух припав на машинне відділення танкера.

За день до цього, 4 серпня, у порту Новоросійська під час атаки дронами було пошкоджено один з російських кораблів. Йдеться про десантне судно “Оленегорский горняк”. Це корабель північного флоту, який рф завела у Чорне море, щоб підсилити штурмове угруповання та десантування росіян біля Одеси.

Головне