У росії через відмову системи в полі екстрено сів пасажирський літав

У росії через відмову системи в полі екстрено сів пасажирський літав

У росії вранці 12 вересня в полі здійснив екстрену посадку пасажирський літак. Інцидент трапився з літаком "Уральських авіаліній" Airbus A320, що летів із Сочі в Омськ. Про інцидент повідомили у росавіації.

На момент екстреної посадки, яку літак здійснив під Новосибірськом, на його борту перебувало 159 пасажирів та шість членів екіпажу. Серед пасажирів було 23 дітей. Інформації про постраждалих немає.

За даними росЗМІ, літак під час польоту подав сигнал тривоги, а згодом зник з радарів. Борт відправили на запасний аеродром до Новосибірська з технічних причин, однак він туди долетіти він не зміг і сів у полі.

Як заявила влада Омської області, причиною екстреної посадки літака стала відмова гідравлічних систем. У той же час деякі Telegram-канали пишуть, що у літака в небі також сталося загоряння одного з двигунів. 

На місце інциденту відправили автобуси, якими пасажирів Airbus A320 довезуть до Новосибірська. 

За деякими даними, цей літак Airbus A320 з номером номер VP-BMW до березня 2022 належав ірландський лізинговій компанії AerСap. Росіяни незаконно перереєстрували його на свою авіакомпанію Ural Airlines як RA-73805.

Раніше в Airbus заявили, що не працюють з російськими авіакомпаніями. Через це у росіян почалися проблеми з літаками.

Як повідомляли "Ми-Україна", росіяни за рік виробляють менше 10 літаків Іл-76, тому втрати на аеродромі у Пскові для них суттєві, заявив військовий експерт Антон Міхненко.

Головне