У росіян все пішло не так: вони хотіли зруйнувати тільки частину ГЕС, – Самусь

У росіян все пішло не так: вони хотіли зруйнувати тільки частину ГЕС, – Самусь

Окупанти не мали у планах повністю руйнувати дамбу на Каховській гідроелектростанції. Вони хотіли пошкодити лише частину ГЕС, щоб ускладнити здійснення наступальних дій українському війську.

Таку думку в ефірі марафону "Єдині новини" висловив заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

Він додав, що ці дії з боку противника є істеричною реакцією на події на полі бою. Експерт нагадав що останніми днями вони активно розганяють тему нібито розпочатого контрнаступу ЗСУ.

"Самі в це і повірили.І отака реакція, що треба зупинити якось українців як раз на Херсонському напрямку, тому "ось дивіться, ми зараз руйнуємо ГЕС". При цьому я так розумію, вони хотіли зруйнувати частину, щоб не затопити свої оборонні позиції. Але, як завжди в росії, все пішло не так, як вони хотіли дамба зруйнувалась набагато більше", - розповів він.

За його словами, окупанти прагнули розширити водну поверхню Дніпра, щоб Силам оборони України було важче проводити десантні операції.

"Вони просто не розрахували, і коли їхню першу лінію оборони знесли, у них будуть величезні проблеми", – пояснив Самусь.

Як писав "Ми-Україна" раніше, про те, що армія рф сама собі нашкодила здійснивши підрив Каховської ГЕС говорила також і речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Вона зазначила, що окупанти таким чином самостійно забрали у себе можливість облаштовувати на лівобережжі вогневі позиції для обстрілів деокупованої Херсонщини. 

Головне