У російському Туапсе спалахнула пожежа в районі НПЗ (відео)

У російському Туапсе спалахнула пожежа в районі НПЗ (відео)

У місті Туапсе, що у Краснодарськоому краї росії, неподалік від нафтопереробного заводу та нафтобази, сталася пожежа.  Очевидці заявили про атаку безпілотника.

Про це пишуть росЗМІ.

Зазначається, що вибух трапився поруч із заводом "Роснефть". За попередніми відомостями, безпілотник, ідентифікація якого залишається невідомою, спричинив кілька вибухів та подальшу пожежу.

Площа пожежі оцінюється близько 200 квадратних метрів. Вогонь охопив одну з колон підприємства, яка використовується для переробки палива, і наразі рятувальники намагаються приборкати пожежу.

У оперативному штабі Краснодарського краю рф повідомили, що постраждалих немає.

Влада заявляє, що вдалося локалізувати вогонь на площі 200 квадратних метрів. Щодо причини пожежі, влада не надає точної інформації, але місцеві мешканці повідомляють, що чули сирену повітряної тривоги та вибухи, можливо, пов'язані з роботою протиповітряної оборони.

Пізніше декілька українських ЗМІ повідомили, що нафтопереробний завод у Туапсе був атакований безпілотними літальними апаратами, які належать Службі безпеки України.

"Нафтопереробний завод у російському Туапсе став черговою ціллю СБУ. Безпілотники Служби безпеки атакували цей важливий для ворога об'єкт. Після двох потужних вибухів сьогодні вночі там розпочалася масштабна пожежа. Пошкоджень зазнала установка первинної обробки нафтопродуктів, а саме - вакуумна та атмосферна колони", - повідомив інформатор "Інтерфакс-Україна".

За даними джерел, СБУ "наносить удари вглиб території росії та продовжує атакувати об'єкти, які мають не лише важливе значення для російської економіки, а й забезпечують пальне для ворожих військ".

Розмовник агентства нагадав, що кілька днів тому СБУ провела спецоперацію на нафтовому терміналі "Усть-Луга Ойл" у Ленінградській області, внаслідок чого постачання сирої нафти з рф до морських портів впало до мінімуму.

Як писав "Ми-Україна" раніше, компанії "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" заявили про масштабну кібератаку на один із своїх дата-центрів.

Головне