У російському Таганрозі прогримів вибух поблизу аеродрому: що відомо

У російському Таганрозі прогримів вибух поблизу аеродрому: що відомо

У передмісті Таганрогу, що у Ростовській області рф, близько 9 ранку 7 листопад прогримів вибух. Місцеві Telegram-канали пишуть, що це сталось неподалік аеропорту.

Свідки говорять, що від вибуху" затремтіли будинки, вікна, земля". Біля летовища у небо піднявся дим.

"Можливо літак так голосно приземлився, але це не точно, адже так голосно ще й з димом вони не приземляються. Багато хто думає, що це СВО, так що ця версія теж не виключається", - вказано у повідомленні одного з таганрозьких пабліків. 

Місцева влада поки що коментарів щодо ситуації не надавала. 

Водночас радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що на летовищі після "прильоту" зайнялись вертольоти.

"Росіяни дійсно системно використовують аеродром Таганрогу для базування зокрема вертолітних підрозділів, але не тільки. Системи ППО, техніка до перекиду в України - все це рясно систематично квітне там. Чекаємо на офіційне підтвердження", - написав він. 

Нагадаємо, 4 листопада Сили оборони України завдали ракетного удару по суднобудівному заводі "Залив", який розташовується в окупованій Керчі в Криму. Внаслідок атаки було пошкоджено новітній малий ракетний корабель "Аскольд", який на момент "прильоту" перебував у доках.

Як писав "Ми-Україна" раніше, речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зауважив, що українські ракети настільки далеко, як це сталось напередодні, 4 листопада, на території окупованого Криму, ще не долітали. Він додав, що якщо вже і до Керчі долітає, то Кримський міст дійсно під загрозою.

 

Головне