У російському полоні перебувають 32 українських журналісти, - МКІП

У російському полоні перебувають 32 українських журналісти, - МКІП

У російському полоні зараз знаходиться 32 журналісти українських медіа, ведуться переговори про їхнє негайне звільнення.

Про це повідомив т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час своєї поїздки до Запорізької області, передає пресцентр МКІП.

Карандєєв зазначив, що відродження України починається з регіонів, і наголосив на необхідності підтримки регіональних медіа та звільнення полонених журналістів.

"Відродження України починається з регіонів. Тому ми маємо вже зараз розпочати ці процеси, зокрема, залучаючи тих, хто транслюватиме це відродження, трактуватиме зміну і докладатиметься до формування критичного мислення у суспільства", - йдеться у дописі.

Він також вказав, що МКІП готує бюджетну декларацію на наступний рік, у якій буде значний акцент на фінансову підтримку регіональних медіа, зокрема друкованих видань.

Крім того, Карандєєв зауважив, що наразі існує близько 350 ворожих Телеграм-каналів, з яких декілька десятків вже заблоковані.

У ході зустрічі також обговорювали питання полонених журналістів, і Карандєєв зазначив, що наразі ведуться переговори про якнайшвидше повернення 32 представників медіа, які перебувають у полоні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство внутрішніх справ російської федерації оголосило у розшук президента України Володимира Зеленського за порушенням "статті Кримінального кодексу рф".

Головне