У російському Хабаровську оголосили НС через радіацію

У російському Хабаровську оголосили НС через радіацію

Міська влада Хабаровська - найбільшого міста Далекого Сходу росії - оголосила про запровадження надзвичайної ситуації через виявлену радіацію. Про це із посиланням на росЗМІ пише Reuters.

НС стосується не усього міста, а лише району, в якому будо виявлений підвищений рівень іонізуючого випромінювання. 

Керівництво міста запевняє, що джерело радіації розташовується за 2,5 км від осель людей, однак яким є радіаційний фон не розкрили. Влада заявляє, що постраждалих нема, як і "загрози здоров'ю громадян". Небезпечний квадрат обгородили парканом. 

"Зараз "Хабаровський спеціалізований комбінат "Радон" веде роботи з визначення природи джерела, його вилучення, транспортування та захоронення", – вказано у дописі пресслужби міської влади.

Як відомо, торік влітку на потужностях російського Уральського електрохімічного комбінату, що знаходиться в Новоуральську, сталась аварія з розгерметизацією контейнера з ядерним паливом - гексафторидом урану. В результаті події є загибла та постраждалі, написали ЗМІ. "Росатом" дані про наявність жертв заперечив, заявив лише про потерпілих.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 2 квітня російські пілоти вже вдруге від початку року "загубили" авіаційну бомбу у Рубіжному, яке армія рф окупувала у травні 2022 року. Боєприпас випав з борту винищувача ВКС і впав поблизу місцевого залізничного вокзалу. Окупанти назвали інцидент "позаштатним сходженням" та оголосили про евакуацію. Попередній раз стався 8 січня, тоді росіяни на місто "впустили" скинули фугасну авіабомбу.

 
 

Головне