У російських в’язницях стратили понад 100 українських полонених

У російських в’язницях стратили понад 100 українських полонених

Слідчі Міжнародного кримінального суду (МКС) у співпраці з українськими колегами ведуть розслідування фактів тортур та нелюдського поводження з українськими військовополоненими у місцях утримання на території росії. Про це повідомив керівник Департаменту Офісу генерального прокурора.

"У нас є окремий підрозділ, який займається саме цим напрямком. Питання лише часу, коли ці особи (причетні до катувань — ред.) потраплять у наші руки", — сказав Бєлоусов. Також, за його словами, у місцях несвободи росіяни стратили понад 110 українських військових.

Катування українських полонених у російських місцях несвободи стає системним і свідчить, що це невіддільний складник політики рф.

Нагадаємо, україно-чеський виробник дронів UAC оголосив про старт серійного виробництва БпЛА для України - "розвідників" Leleka-LR" та ударних апаратів "Булава" - у місті Колін. Про це пише чеський новинний портал E15.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок російського удару по Дніпру загинули п’ятеро людей, ще 34 постраждали. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Головне